Aardappeltjes, maar dan op Italiaanse wijze. Dat is pas smullen!

Nederlanders en aardappels horen bij elkaar. Al zijn we in Nederland toch vooral gewend om ze gewoon te koken en het daarbij te laten. Je kunt er echter veel meer mee doen. Zo kan je van aardappels iets bijzonder lekkers maken.

Je kunt dan natuurlijk denken aan gebakken aardappelschijfjes of aan frietjes, maar je kunt bijvoorbeeld ook denken aan salade. Gelukkig zijn er nog veel meer bijzonder lekker recepten te bedenken. Zo’n recept als dit ben je echter waarschijnlijk nog nooit eerder tegen gekomen. Het gaat om gebakken knoflook Parmezaanse aardappels.

ds

Hoe moet je ze maken? Eigenlijk is het heel simpel. Pak 3 of 4 grote aardappels. Zijn het kleintjes, pak er dan 8. Neem 4 eetlepels olijfolie, 2 theelepels zout, 2 theelepels knoflookpoeder, 2 theelepels Italiaanse kruiden en 2 theelepels paprikapoeder. Tot slot heb je 50 gram Parmezaanse kaas nodig. Nu ga je aan de slag.

Je maakt een soort gebakken aardappels die lijken op frietjes. Eerst moet je de oven voorverwarmen op 220 graden celsius. Onder tussen kan je de bakplaat vast een beetje invetten met bijvoorbeeld boter. De aardappels snijd je in partjes en bewerk je met olijfolie.

In een kommetje doe je het zout, knoflookpoeder, paprikapoeder en de Italiaanse kruiden. Dit ga je met elkaar mengen. Ook dit kan je over de aardappels sprenkelen zoals je met de olijfolie deed. Tot slot strooi je de Parmezaanse kaas erover.
ds

Als alles klaar is kan je de partjes op de bakplaat leggen en in de oven schuiven. Je kunt de schil er gewoon op laten zitten. Laat ze nu 30 tot 40 minuten in de oven. Wil je dit verhaal in beeld uitgelegd zien worden? Kijk dan de video hieronder!

Ben je onder de indruk? Deel het dan met iedereen die je kent op Facebook!

Anderen lazen ook