Gezonde chocolademuffins binnen 20 minuten klaarmaken – een heerlijk tussendoortje

Chocolademuffins die gezond zijn? Dat klinkt als een fabeltje, maar toch is het zo! In dit artikel lees je over een heerlijk en gezond chocolademuffinrecept.

Dit recept is ontzettend lekker. Je hebt slechts vier ingrediënten nodig en het is ook nog eens gezond. Het zit boordevol goede voedingsstoffen en je maakt het binnen slechts 20 minuten klaar. Je kunt dus verantwoord tussendoor snacken!

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram pindakoos met nootjes;
  • 2 rijpe bananen;
  • 80 ml honing;
  • 50 gram cacaopoeder.

Daarnaast heb je nog een muffinvorm nodig en muffinpapiertjes.

Bereidingswijze chocolademuffins

De chocolademuffins zijn gemakkelijk te maken. Pak een keukenmachine en voeg hier alle ingrediënten aan toe. Mix alles goed door elkaar. Je zult merken dat je de keukenmachine af en toe tussendoor moet stoppen, omdat de ingrediënten soms aan de zijkant van de kom blijven vastplakken. De pindakaas zorgt daarvoor, omdat het nogal kleverig spul is.

Pak vervolgens een muffinvorm en stop hier acht muffinpapiertjes in. Met een natte lepel kun je het mengsel in de vormpjes scheppen. Plaats de muffinvormen een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 180 graden. Na een kwartier kun je de plaat uit de oven halen. Laat de muffins eventjes afkoelen, voordat je gaat eten.

Als het afgekoeld is, kun je het eventueel nog versieren met verschillende chocoladesnippers. Vervolgens kun je er heerlijk van genieten!

Vind jij dit ook een lekker recept? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook