Hoe kan je van een ui een kunstwerk maken?

Over het algemeen worden uien gebruikt voor maaltijden, maar je kunt er ook nog veel andere dingen mee doen. Je kunt er bijvoorbeeld een kunstwerk van maken.

Als je aan een ui denkt, denk je niet direct aan een kunstwerk. In de Verenigde Staten is dit trucje met een ui al vrij bekend, maar in Nederland kent eigenlijk niemand het trucje. Men noemt het in Amerika ook wel de Blooming Onions.

Daarmee bedoelt men dat je een ui prachtig kunt laten bloeien met behulp van een beetje olie. Het ziet er dan ook daadwerkelijk uit als een bloem.

De vrouw uit de video hieronder maakt een eigen variant op de Blooming Onion. Het is niet geschikt als snack, maar wel als kunstwerk. De azijn die hierbij gebruikt wordt, zorgt er namelijk voor dat het een sterke smaak krijgt. Je kunt het nog wel eten, maar het is veel mooier om het te bewaren als kunstwerk. Toch is het ook wel een unieke smaak die je wel eens geproefd moet hebben.

Bekijk de video hieronder en zie hoe zij dit kunstwerk heeft gemaakt.

Vind jij dit ook een leuk kunstwerk? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook