Deze overheerlijke quiche wordt jouw volgende ontbijt!

Wil je graag overheerlijke quiche maken? Dit heerlijke ontbijt kun je gemakkelijk maken met behulp van dit recept.

Snel weten hoe je het moet bereiden? Bekijk dan de onderstaande video.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram hashbrowns;
  • 8 grote eieren;
  • 2 eetlepels melk;
  • Zout en peper;
  • 375 gram ontbijtworst;
  • 1 ui;
  • ½ rode paprika en een ½ groene paprika;
  • 3 kruidnagel knoflook;
  • ½ kopje gesneden cheddar kaas.

Bereidingswijze

Verwarm als eerste de oven voor op 220 graden Celsius. Verdeel de hashbrowns over 12 hoopjes, plaats het in een muffin vorm en druk het omlaag om zo een laagje te vormen. Bak de hasbrowns vervolgens in de oven tot het knapperig is en zorg ervoor dat de randen goed bruin zijn. 20 Tot 25 minuten zal voldoende zijn. Als het klaar is, kun je de hashbrowns bespuiten met een non-stick spray, zodat het geheel zich goed aan elkaar vasthoudt. Als je de eieren toevoegt, blijft dit dan beter bij elkaar.

Je kunt nu starten met het andere proces. Voeg de worst in een koekenpan toe en zorg ervoor dat dit mooi bruin wordt. Als dat mooi bruin is, kun je de worst eerst weer opzij zetten. Voeg dan uien, peper en knoflook toe aan de pan. Als de uien mooi doorzichtig zijn, kun je de worst wederom toevoegen aan de pan en bak het nog even samen. Voeg nu de eieren en de melk toe aan een maatbeker.

Voeg hier zout en peper naar smaak aan toe en roer het geheel goed. Ook de cheddar kaas kun je toevoegen. Je kunt dit bij hashbrowns voegen in de muffin vorm. Voeg tot slot nog een lepel worst aan iedere vorm toe en verlaag de oven van 220 graden Celsius naar 180 graden Celsius. Bak het nogmaals 20 minuten en vervolgens kun je genieten van dit heerlijke recept.

Vind jij dit ook een lekker recept? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook