Pandan cake lekker? Deze Indonesische lekkernij kun jij ook gemakkelijk maken!

Pandan cake is een Indonesische lekkernij dat een groene kleur krijgt vanwege de pandan. Het typische lekkernijtje staat tijdens iedere Indonesische verjaardag op tafel.

De luchtige cake is ontzettend lekker. In tegenstelling tot de Indonesische spekkoek is deze juist veel gemakkelijk om zelf te maken. In de onderstaande video zie je stap voor stap hoe je deze cake kunt bereiden.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 6 eierdooiers;
  • 200 gram cakemeel;
  • 2 theelepels bakpoeder;
  • 140ml dikke kokosmelk;
  • 2 eetlepels pandanpasta;
  • 1 theelepel vanillesmaak;
  • 100 gram suiker (2x);
  • 150ml zonnebloemolie;
  • beetje zout;
  • 9 eiwitten.

Bereidingswijze

Plaats het meel samen met het bakpoeder in een beslagkom. Klop de eierdooiers ongeveer een minuutje en voeg dan suiker (100 gram) toe aan het geheel. Mix het net zo lang tot het mooi licht wordt. Voeg vervolgens kokos, olie, zout naar smaak, vanille en pandan toe. Het meel kun je tot slot toevoegen aan het beslag en dit kun je wederom met elkaar mixen. Als je dat klaar is, kun je de oven alvast voorverwarmen op 180 graden Celsius.

Klop nu de eiwitten en voeg beetje bij beetje suiker (100 gram) toe aan het geheel. Als het bijna stijf is kun je het toevoegen aan het beslag. Meng het geheel weer. Plaats het beslag nu in een chiffon vorm. De cake kun je nu in de oven plaatsen. Zorg ervoor dat je een rooster hebt met olie boven de cake, anders zal je merken dat de bovenkant al vrij snel bruin wordt. Het laatste kwartiertje kun je dit rooster weghalen. Gebruik daarvoor dan ook een timer na 45 minuten. De baktijd van het gehele recept is 60 minuten. Je kunt het daarna even laten afkoelen en dan kun je er direct van genieten!

Vind jij dit ook een lekker recept? Vergeet dit artikel dan niet te delen met vrienden en familie op social media.

Anderen lazen ook