Citroenen zijn super gezond en hier zijn 4 redenen waarom

We weten allemaal wel dat citroenen gezond zijn en boordevol vitamine C bevatten. Maar waar zijn die gele vruchtjes nou allemaal goed voor? Wij geven je vier wetenschappelijk bewezen redenen waarom citroenen zo goed zijn voor je gezondheid.

 1. Citroenen zijn goed voor je hart
  Deze gele vruchten zitten vol met vitamine C en levert gemiddeld 51% van de dagelijks aanboven hoeveelheid aan vitamine C op. Dat is natuurlijk best wel veel! Daarom is aan te raden om dagelijks een citroen in je dieet te verwerken. Groenten en fruit waar veel vitamine C in zit hebben aangetoond dat deze het risico op hartziektes verminderen. Dus verwerk dat citroentje in je avondmaal, dan ben je lekker gezond bezig!
 2. Citroenen helpen met het verliezen van kilo’s
  Je leest het goed: citroenen helpen met afvallen! Er zijn verschillende theorieën bedacht om dit aan te tonen maar de meest voorkomende is als volgt: De oplosbare pectinevezels van de citroen zetten uit in je maag, waardoor je je langer verzadigd voelt en geen zin hebt om te eten. Drink bijvoorbeeld twee keer per dag een glas water met een halve citroen en voilà! Dit stimuleert geheid het afvalproces.
 3. Citroenen helpen met het voorkomen van nierstenen
  Nierstenen zijn een veel voorkomend iets en we willen ze natuurlijk liever voorkomen dan dat we er later iets aan moeten laten doen. Deze kleine bolletjes kunnen echter worden voorkomen door, je raadt het al, citroenen. Het zuur van de citroen zorgt er namelijk voor dat de hoeveelheid urine en de urine zuurgraad worden verhoogd. Hierdoor is de kans klein dat er nierstenen ontstaan.
 4. Citroenen bieden bescherming tegen bloedarmoede
  Als je last hebt van bloedarmoede komt dit omdat je lichaam onvoldoende ijzer opneemt. Citroenen hebben een beetje ijzer, maar ze dienen vooral als verbetering van de ijzeropname uit plantaardige voeding, waardoor bloedarmoede minder snel kan optreden.

Eet jij regelmatig citroenen en heb je nog leuke tips om ze in je eten of een drankje te verwerken? Laat het ons weten en vergeet niet om dit artikel te delen op Facebook om je vrienden en familie op de hoogte te stellen!

Anderen lazen ook