Ben jij ook gek op sushi? Probeer eens deze leuke variaties!

In de laatste jaren is sushi een bijzonder populair gerecht geworden. Er zijn verscheidene all-you-can-eat restaurants in Nederland en men bereidt hier de meest lekkere sushi. Natuurlijk kun je ook je eigen sushi maken.

Sushi is relatief gezond. Je kunt het eten met rijst, verse vis en groenten. Hieronder volgen een aantal leuke sushi ideeën.

Sushi sandwich

De sushi sandwich is een leuk alternatief voor de normale ronde sushi. Zoals de naam het al doet vermoeden is de sushi gemaakt in een sandwichvorm. Je kunt het gemakkelijk maken. Neem een plak gedroogd zeewier, plaats er sushirijst op en bedek het vervolgens met vis of groenten naar keuze. Plaats er vervolgens weer een blad op en snij deze door de helft. Vul het aan met wat sesamzaad en naar smaak kun je nog wasabi of sojasaus toevoegen.

Sushi salade

Dit simpele recept is een echte aanrader. Je neemt ditmaal alle ingrediënten en plaatst dit laag voor laag in een doorzichtig glas. Zorg voor een leuke presentatie!

Sushi kegel

Als je keukenartikelen hebt waarbij je een kegelvorm kunt creëren, is dit een uiterst leuk recept. Maak als eerste een kegel met rijst en voeg hier vervolgens de ingrediënten om toe. Je kunt onder andere zalm, zeewierblad of groenten toevoegen aan de rijstkegel. Bestrooi het nog met wat sesamzaad en serveer het met wasabi en/of sojasaus.

Sushi cake

Sushirijst blijft altijd goed aan elkaar kleven, waardoor je het gemakkelijk kunt vullen met allerlei ingrediënten. Je kunt er dus ook gewoon heerlijke cakejes van maken. Kneed wat groenten, vis of andere ingrediënten in de sushirijst en geniet van sushi cake!

Ben jij ook zo’n liefhebber van sushi? Vergeet dit artikel dan niet te delen met vrienden en familie op social media!

Anderen lazen ook