Eet je wel eens knoflook op de lege maag? Hier is het goed voor!

Dit recept vind je met enige regelmaat terug in het boekje van grootmoeder. Knoflook eten op de lege maag schijnt er goed te zijn.

Uit onderzoek en talloze studies is gebleken dat knoflook goed op de lege maag werkt. Het helpt tegen het voorkomen én genezen van verscheidene aandoeningen. Op de lege maag werkt het namelijk als een soort natuurlijke antibiotica.

Bacteriën zijn in de ochtend het meest kwetsbaar. Daarom kun je knoflook het beste eten op de lege maag. Het onderdrukt hart-, lever- en blaasproblemen en bovendien zorgt het voor een lagere bloeddruk. Ook als je last hebt van diarree, is het raadzaam om knoflook te eten.

Nog niet helemaal overtuigd? Het helpt in ieder geval tegen het volgende:

1) Knoflook reduceert het maagzuur dat je lichaam produceert als je gestrest bent. Ga je iets spannends doen, zoals bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek? Eet dan knoflook in de vroege ochtend, maar vergeet vervolgens niet je tanden te poetsen!

2) Knoflook is een prima oplossing tegen bronchitis.

3) Het kan bovendien preventief werken tegen verscheiden soorten kanker. Uit verschillende studies en onderzoeken is gebleken dat knoflooketers een verkleinde kans hebben op kankersoorten, waaronder prostaatkanker, maagkanker, longkanker en borstkanker.

4) Last van jeugdpuistjes? Ook dan kun je knoflook eten. Smeer een beetje van het wondermiddeltje op de geïrriteerde plekken en je zult zien dat de bacteriën uit je huid trekken.

Wist jij al van het effect van knoflook? Deel dit artikel met je vrienden en familie en stel hen ook de hoogte van de effecten van het wondermiddeltje!

Anderen lazen ook