Hou jij van courgette? Probeer deze snack dan eens!

Courgette is een groente die je doorgaans niet heel erg vaak eet. Toch is het ontzettend lekker en kun je het gebruiken voor veel recepten.

Je kunt het onder andere eten als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht. Vandaag lees je over een heerlijk gerecht met geitenkaas, paprika’s en kappertjes. Deze gegrilde courgette rollen zijn vers, vol smaak en ontzettend lekker.

De bereidingstijd voor dit recept bedraagt zo’n 20 minuten. Je kunt het gerecht eten als voorgerecht, maar je kunt het ook als snack serveren op een verjaardag of een andere gelegenheid.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 middelgrote courgettes
  • 2 gram geitenkaas op kamertemperatuur
  • ¼ kopje geroosterde rode paprika (gesneden)
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1 eetlepel verse oregano bladeren
  • Zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze

Verwarm de pan en voeg hier olie aan toe. Ondertussen kun je de courgette snijden op een snijplank. Zorg ervoor dat je lange zijden snijdt. Snijd de buitenste randen van iedere courgette af en snij het vervolgens in plakjes van ongeveer een centimeter. Zorg ervoor dat de verschillende plakjes allemaal even groot zijn. Je kunt de verschillende plakjes nu in de pan plaatsen. Bak de courgettes ongeveer drie minuten per kant. Laat deze vervolgens uitlekken op een rekje.

 

Als het uitgelekt is, kun je voorzichtig een stukje geitenkaas toevoegen aan ieder plakje. Ook kun je de rode paprika en de oregano gelijkmatig verdelen aan de verschillende plakken. Met een tandenstoker kun je het geheel aan elkaar houden. Naar smaak kun je nog wat zout en peper toevoegen. Ook de kappertjes kun je er overheen strooien.

Vind je dit ook een lekker recept? Vergeet dit artikel dan niet te delen met vrienden en familie op social media.

Anderen lazen ook