Zelf huzarensalade maken is het allerlekkerst!

Huzarensalada is ongelooflijk lekker en je kunt het bij heel veel gerechten eten. Zo’n bakje bij de supermarkt of slager is zo gehaald en dan is het lekker genieten tijdens de barbecue.

Wat je misschien niet weet is dat deze salade niet zo gezond voor je is en zeker als je op dieet bent is het geen aanrader. Probeer in plaats daarvan de zelfgemaakte huzarensalade: net zo lekker en een stuk gezonder en het is ook nog eens simpel om te maken. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Alle ingrediënten voor een gezond huzarensaladerecept vindt je hieronder:

 • 2 hardgekookte eieren
 •  400 gram gekookte aardappelen in blokjes gesneden
 • 1 jonagold appel
 •  4 zoetzure augurken
 • Een handje zilveruitjes
 • 200 gram gebraden fricandeau
 • 1 eetlepel witte wijnazijn
 • 4 eetlepels mayonaise
 • 8 cherry tomaten door de helft
 • Paar takjes peterselie
 • 100 gram sla
 • 100 gram doperwten

Dit recept voor huzarensalade is voor 3 tot 4 personen en bevat bijna alleen maar gezonde ingrediënten. Hoe ga je te werk? Als eerste kook je de aardappels en als ze gaar zijn laat je ze weer afkoelen.

Schil de appel in kleine blokjes, snij de fricandeau, de zilveruitjes en de augurken fijn. Vervolgens kun je alles in een grote bak bij elkaar gooien en mengen en de doperwtjes en aardappelen toevoegen. Daarna doe je de azijn en mayonaise erbij met wat peper en zout en daarna laat je het een uur in de koelkast staan. Terwijl het staat te koelen pel en snij je het ei in kleine stukjes en voeg je daar fijngesneden peterselie en de halve cherry tomaatjes aan toe.

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is alles mooi opmaken en serveren. Super lekker, super makkelijk en ook nog eens een stuk gezonder! Dit recept uitgeprobeerd en ervan genoten? Deel ‘m dan nu op Facebook!

Anderen lazen ook