Lasagne en Oreo, wát een combinatie!

Wil jij eens iets nieuws eten wat je waarschijnlijk nog nooit hebt gegeten? Probeer dan eens Oreo lasagne.

Alhoewel het klinkt als een hoofdgerecht, is het een dessert. Het is gemakkelijk te bereiden en het is, niet geheel onbelangrijk, ontzettend lekker. Je hebt de volgende ingrediënten nodig voor dit recept:

  •  1 pak Oreo koekjes
  • 100 gram boter
  • 2 pakjes chocoladepudding
  • Melk
  • 2 pakjes slagroom
  • 200 gram roomkaas (zuivelspread)
  • Half kopje poedersuiker

Bereidingswijze

Dit heerlijke dessert is gemakkelijk te bereiken. Je hakt als eerste de Oreo koekjes in kleine stukjes. Neem vervolgens de helft van deze koekjes en plaats deze in een kom. Mix deze met gesmolten boter en plaats het vervolgens in een lasagneschaal. Je kunt nu één pakje slagroom stijfkloppen. Voeg de roomkaas in een kom en mix dit weer met de slagroom. Ook kun je wat poedersuiker toevoegen aan het geheel.

Het mengsel kun je nu aan de koekjesbodem toevoegen. Bereid nu de chocoladepudding voor en voeg dit over de slagroom/roomkaasmix. Het andere pakje slagroom kun je ook stijf kloppen. Verdeel dit weer over de laag chocoladepudding. Je hebt nu nog een bakje staan met Oreo koekjes. Dit vormt de laatste laag van het geheel: strooi dit er weer overheen. Je kunt de lasagneschaal nu twee uur in de koelkast zetten én daarna kun je genieten. Vind je dit een lekker recept? Deel het dan met je vrienden en familie op social media!

Anderen lazen ook