Wat een heerlijk dessert met appels!

Vrijwel iedereen houdt wel van een lekker dessert. In dit artikel lees je over een heerlijk recept met appels, kaneel en bruine suiker.

Een appel wordt vaak gegeten in Nederland. Ook wordt het in verschillende desserts verwerkt. Appels met kaneel is al een eeuwenoud recept. Dit recept heeft ook deze ingrediënten, maar voegt daar nog iets extra’s aan toe!

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  •  2 appels
  • 2 theelepels boter
  • 3 theelepels bruine suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bloem
  • 4 blokjes karamel

Bereidingswijze

Dit toetje is gelukkig gemakkelijk te maken. Met behulp van dit handige stappenplan maak jij het lekkerste dessert ooit!

1) Snij als eerst een appel door de helft en verwijder het klokhuis uit de appel met behulp van een lepeltje.

2) Je kunt nu een mesje pakken en twee cirkels maken. Snij wel voorzichtig, want de appel moet intact blijven.

3) In deze stap kun je de appel omdraaien en stroken van ongeveer een centimeter breed maken.

4) Als je de appel nu omdraait, moet het eruit zien zoals op onderstaande foto.

5) Dit proces herhaal je ook voor de andere appel. Plaats de twee appels op een ovenschaal en plaats het blokje karamel in de appels.

6) Je kunt nu een klein kommetje pakken. Hier plaats je twee theelepels boter in én drie theelepels bruine suiker. Plaats de kom in de magnetron totdat de boter is gesmolten. Roer het geheel flink door elkaar heen en voeg er nog een theelepel bloem en kaneel aan toe. Roer wederom het geheel door elkaar.

7) De mix die je net hebt gemaakt kun je toevoegen aan de appels. Je kunt nu de oven voorverwarmen op 180 graden Celsius. De baktijd kan verschillen, omdat dit te maken heeft met het type appel. Ook de grootte en de hardheid speelt hierin een rol. Doorgaans is de baktijd 35 tot 40 minuten, maar dit kan een beetje meer of minder worden. Houd het daarom goed in de gaten.

8) Nu kun je rustig wachten op je heerlijke dessert. Als het klaar is, kun je het toetje uit de oven halen. Als je wilt kun je nog een bolletje ijs toevoegen aan het recept, zodat het een écht toetje wordt.

Ga jij dit recept een keertje proberen? Vergeet het dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook